Netwerkdiensten

Binnen een ICT-netwerk moeten alle apparaten en diensten goed en veilig met elkaar verbonden zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de WiFi, maar ook de gegevens op de cloud en de applicaties die u voor uw werk gebruikt.  Omdat er veel verschillende manieren zijn om een netwerk in te richten, gaat dit niet altijd vanzelf goed.   Hierdoor kunnen er gemakkelijk storingen ontstaan: het lukt bijvoorbeeld niet meer om via de laptop een printopdracht te geven of de gegevens van de ene applicatie worden niet meer automatisch doorgezet naar de andere applicatie. 

" Grey Dog IT begrijpt het belang van een goed ICT-netwerk en is hierin gespecialiseerd "

Inrichting netwerkdiensten

Wij merken dat het voor een organisatie vaak lastig is om aan te geven hoe het bestaande netwerk in elkaar zit. Logisch ook, want vaak is het zo dat een netwerk door de jaren heen complexer wordt door uitbreiding en/of verandering van apparatuur en diensten. Het overzicht kan verloren gaan doordat niet meer helder is welke apparaten en diensten met elkaar verbonden zijn. Dit kan ook beveiligingsrisico’s met zich meebrengen.

Immers: bij een niet goed ingericht ICT-netwerk bestaat het risico dat derden toegang tot gegevens kunnen krijgen.  Of het nou gaat om de optimalisatie van een bestaand netwerk of om de inrichting van een geheel nieuw netwerk, Grey Dog IT stelt voor u de zaken op orde.

Netwerkbeheer

Bij een netwerkstoring liggen er vaak verschillende cruciale bedrijfsprocessen stil. Om dit te voorkomen is het nodig dat er een stabiel netwerk aanwezig is. Naast een juiste inrichting (zie hierboven) is hiervoor ook het beheer van het netwerk van belang. Het gaat onder meer om het doorvoeren van wijzigingen en het realiseren van de juiste updates om de beveiliging te versterken. Onze Grey Dogs staan klaar voor u en monitoren 24/7 het netwerk. Er worden proactief problemen verholpen en wij zorgen ervoor dat uw netwerk stabiel blijf.

Als er onderhoud nodig is, wordt u hier van tevoren over ingelicht. Het onderhoud kan indien gewenst na werktijd plaatsvinden, zodat u hier zo min mogelijk hinder aan ondervindt.

Onze specialisaties

Consultancy

U bent op zoek naar advies, een partij die gewoon even meedenkt of een helder en uitvoerbaar plan die toekomstbestendig is? Laat onze Grey Dogs deze rol voor u vervullen. Wij denken graag mee over kleine, grote en ingewikkelde vragen.  Met een helder en transparant advies ontzorgen wij u zodat u tijd overhoudt voor ander zaken.

Neem contact met ons op via onderstaand formulier of onderstaande contactgegevens.  We bespreken graag met u wat Grey Dog IT voor uw organisatie kan betekenen.  

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op

    Vraag de brochure aan

    Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van Grey Dog IT en de moderne werkplek? Vraag dan nu onze brochure aan.