Netwerkbeheer Stadshart Zoetermeer

Begin dit jaar hebben wij een volledig nieuw netwerk ontworpen en ingericht voor Stadshart Zoetermeer. Het huidige netwerk was verouderd en wij kregen de opdracht om een nieuwe omgeving op te bouwen. Maar hoe bepaal je wat er nodig is voor een netwerk in een winkelcentrum? Dat vertellen we je graag!

Waarom heeft een winkelcentrum netwerk nodig?

Iedereen is weleens in een winkelcentrum geweest. Als je goed rondkijkt, hangen er overal bewakingscamera’s, grote beeldschermen met informatie en is er publieke WiFi aanwezig. Dit zijn basisvoorzieningen die bijna elk winkelcentrum heeft. Deze apparaten zijn aangesloten met internetkabels. Hierdoor kan de beveiliging op afstand meekijken op de camerabeelden en kunnen bezoekers in het winkelcentrum gebruik maken van de gratis Wifi. Een belangrijke vraag hierbij is: mag alles zomaar verbonden zijn met het internet? Want hoe zit het dan met de persoonsgegevens die worden verzameld?

Een goed ontwerp is het halve werk

Het kan een spannend idee zijn dat beveiligingscamera’s verbonden zijn met het internet. Onze taak is om vanuit de basis ervoor te zorgen dat niemand bij de camerabeelden kan. Zo hebben wij in het ontwerp krachtige firewalls toegevoegd waarbij er precies aangegeven kan worden hoe en wanneer iemand toegang mag hebben tot een specifiek apparaat of server. Dit is voor ons de kern van het netwerk. Vanuit dat punt wordt er verder gebouwd met apparaten die per stuk wel 48 camera’s kunnen voorzien van stroom en internet. 

Bij de start van het project hebben wij een foto geplaatst met een stapel van apparaten op elkaar, zogeheten netwerk switches. In totaal kunnen hier wel meer dan 400 verschillende apparaten op worden aangesloten.

In een winkelcentrum worden tot bepaalde hoogte persoonsgegevens verwerkt. Zo is er tot op zekere hoogte persoonsherkenning via beveiligingscamera’s. Het is van uiterst belang dat dit soort data nooit lekt en dat alleen personen die bevoegd zijn toegang krijgen tot het netwerkgedeelte waar zij op dat moment bij mogen.

Een stabiel en veilig netwerk

Na afronding van het projecten krijgen de desbetreffende bedrijven toegang tot hun eigen systemen met beveiligde verbindingen. Wij zorgen ervoor dat de jaren erna deze systemen stabiel blijven draaien.

Hulp nodig?

Heb jij ook een netwerkomgeving die aangepakt moet worden? Of is er een wens om het beter te beveiligen? Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein de omgeving is, wij zullen adviseren en helpen met het zoeken van de juiste oplossing. Bel ons of kom gezellig langs, dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.

Vraag de brochure aan

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van Grey Dog IT en de moderne werkplek? Vraag dan nu onze brochure aan.