Upgrade naar Windows 11: wel of niet verstandig?

Het is tijd voor onze volgende blog. In onze blogs geven wij antwoord op de meest voorkomende vragen vanuit onze klanten. Dit keer kijken we naar het nieuwe Windows 11-besturingssysteem, dat 5 oktober uitgebracht is. Uiteraard hebben onze Grey Dogs Windows 11 inmiddels uitvoerig getest, maar wat is het beste moment voor om te upgraden?

IT-landschap moet afgestemd worden

Waarschijnlijk heb je al het een en ander hierover gelezen. Echter, wij adviseren om nog even te wachten met upgraden. Dit heeft namelijk een aantal redenen: het IT-landschap waarin je werkt is afgestemd op de actieve Windows 10 laptops en desktoppen. Naast de laptops en desktoppen zijn er mogelijk interne applicaties die op de servers draaien. Deze applicaties moeten eerst getest worden om zo te achterhalen of zij nog functioneren met het nieuwe Windows 11. je wilt natuurlijk voorkomen dat je applicatie-interrupties krijgt tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Wat gaan onze Grey Dogs hieraan doen?

We gaan per organisatie testen of de omgeving klaar is voor Windows 11. Dit doen wij door Windows 11 uitvoerig te testen met de applicaties die op dat moment draaien. Nadat de PC succesvol door de testen heen komt, wordt er een hardware inventarisatie gemaakt en wordt er gekeken of de huidige hardware aan de upgrade eisen voldoet. Dit doen wij met de PC health check-app. Vervolgens wordt er een planning gemaakt wanneer de PC’s geüpgraded kunnen worden.

Hulp nodig?

Misschien weet je inmiddels niet meer waar je zou moeten beginnen. Of twijfelt je of de organisatie er eigenlijk wel klaar voor is? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Laten we een kop koffie drinken en wij helpen je graag met de upgrade naar Windows 11.

Vraag de brochure aan

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van Grey Dog IT en de moderne werkplek? Vraag dan nu onze brochure aan.